Jajka w skorupkach z Farszem z pieczarek OLE!

Nazwa przepisu

Jajka w skorupkach z Farszem z pieczarek OLE!

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Wielkanoc
  • » Mecz

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 6 jajek
  • » 3 łyżki Farszu z pieczarek OLE!
  • » pęczek szczypiorku
  • » 1 cebula
  • » 1 łyżka majonézu
  • » bułka tarta
  • » olej do smażenia
  • » rukola
  • » posiekane orzechy

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy ok. 7-10min. (aby wokół żółtka nie powstała czarna obwódka). Studzimy wkładając do letniej wody. Bardzo ostrym nożem jajka kroimy na pół, uważając na brzegi. Deliktnie, za pomocą łyżeczki, wydrążamy białko wraz z żółtkiem. Cebulę siekamy i szklimy na oleju, tak aby była miękka i złocista. Zarumienioną wkładamy do malaksera lub blendera. Wrzucamy posiekany szczypiorek, majonez, farsz pieczarkowy oraz wydrążone jajka. Miksujemy, aby powstała jednolita masa. Solimy i pieprzymy według uznania. Powstały farsz nakładamy do skorupek. Wierzch posypujemy dużą ilością bułki tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Dekorujemy orzechami i układamy na rukoli.
 

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Kucharz Ole!
Data dodania: 2016-03-23 11:43:00

drukuj Wersja do druku