Czosnek włoski w oleju

Czosnek włoski w oleju

Czosnek
włoski w oleju

Czosnek włoski w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Dla smakoszy kuchni włoskiej polecamy Czosnek włoski w oleju OLE! Najważniejszy w Czosnku włoskim jest smak i zapach - zdecydowany i wyrazisty, jak sam czosnek. Pasta pomidorowa i olejowa zalewa z kompozycją śródziemnomorskich przypraw sprawiają, że ten warzywny przysmak przenosi nas myślami do słonecznej Italii. Równie ważny jak smak i zapach jest wygląd czosnku - białych, niepozornych ząbków przyozdobionych czerwienią słonecznych pomidorów.

Zastosowanie

Czosnek włoski w oleju OLE! jest doskonały w codziennej kuchni. Podawany w formie przystawki
na zimno do wędlin, mięs, serów i sałatek lub przystawki
na ciepło jako chrupiąca przyprawa do pizzy, sosów, smażonych mięs i ryb. Wykorzystaj ten warzywny przysmak kreatywnie i przygotuj oryginalne przystawki na imprezę w iście włoskim stylu. Wystarczy nadziać na wykałaczkę ząbek czosnku, mozarellę, pomidora i bakłażana i pyszne koreczki gotowe. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy. Chrupiące ząbki czosnku OLE! bardzo dobrze smakują również jako gotowe przekąski, wystarczy przełożyć zawartość słoiczka do miseczki i cieszyć się wyjątkowym smakiem.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku włoskiego w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka trzy czosnki Ole!


Kapustę pekińską szatkujemy. Pomidory sparzamy a następnie kroimy na ok 8-10 kawałków. Jajka gotujemy na twardo i obieramy. 4 jajka kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałatki. Cebulę i ser feta kroimy w kostkę. Dodajemy ok 3/4 puszki kukurydzy, resztę zostawiamy do ozdoby. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy a następnie gotujemy. Ugotowaną kroimy w kostkę i smażymy na patelni grillowej, aż się ładnie zarumieni podlewając olejem ze słoiczków czosnku Ole!. Gotowe mięsko pozostawiamy do przestygnięcia a następnie dodajemy do sałatki. Po pół słoiczka czosnku włoskiego oraz z ziołami dodajemy do sałatki krojąc w drobne plasterki. Majonez mieszamy z jogurtem oraz wodą. Doprawiamy do smaku i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek konserwowy Ole! a na koniec alkohol. Sos doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy a następnie wlewamy do sałatki i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki i ozdobić kukurydzą oraz pozostałym jajkiem i zieleninką. Sałatkę odkładamy na ok 2-3 godziny, by składniki się przegryzły. Smacznego !!

Czosnek włoski na grillowanej cukinii i grillowanej karkówce


Karkówkę rozciętą na plastry lekko rozbijamy, marynujemy w przyprawach z olejem z czosnku. Gdy mięso jest prawie gotowe, zaczynamy grillować pokrojoną w talarki cukinią. Do gotowych porcji mięsa dodajemy grillowaną cukinię na której układamy 3-4 ząbki czosnku.

Podczas grillowania, polecam podlewanie mięsa piwem. Nie tylko spowoduje to że mięso będzie bardziej soczyste ale również nie będzie przywierało do rusztu. Aby mięso smakowało wytwornie mięso pieczemy do chwili kiedy będzie przyrumienione, i upieczone w środku. Za bardzo przypieczone staje się nie smaczne, oraz tworzą się niepożądane w mięsie związki chemiczne.