Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza
mini marynowana w occie winnym

Malutkie kolby Kukurydzy marynowanej w occie winnym OLE! są niezwykle słodkie i chrupiące. Te smaczne przekąski warzywne pochodzą z Ameryki. Do Europy kukurydza przywędrowała za sprawą Krzysztofa Kolumba i od tego czasu jest obecna na naszych stołach. Wyjątkowy smak Kukurydzy mini OLE! to zasługa marynaty na bazie niezwykle aromatycznego octu winnego, który w połączeniu ze starannie dobraną kompozycją ziół czyni z niej prawdziwy rarytas.

Zastosowanie

Kształt Kukurydzy mini marynowanej w occie winnym OLE! zachęca do jedzenia jej prosto ze słoiczka. Może to być ciekawa i na pewno zdrowsza alternatywa dla popcornu. Kukurydza mini świetnie sprawdzi się w roli chrupiącej przystawki na imprezę. Możemy równie wzbogacić nasze przepisy na sałatki o ten przysmak. Kukurydza mini idealnie będzie komponować się z daniami kuchni orientalnej i meksykańskiej. Nie zapomnijmy o pachnącym occie winnym, który nadaje się do sałatki, sosu lub zupy. Wykorzystaj te gotowe przekąski kreatywnie, a urozmaicą one każde przyjęcie.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Kukurydzy OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka łososiowa


Ugotoany ryż wymieszać z Kukurydzą OLE!, kawałkami łososia oraz pokrojonymi w kostkę ogórkami. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Dokladnie wymieszać. Gotowe!!!

Conchiglioni faszerowane mięsem z sosem pesto


Makaron ugotować al dente i osączyć. Por pokroić w talarki, paprykę posiekać drobno i przysmażyć na oliwie. Dodać mielone mięso i oprószyć mąką. Dodać sól. Podlać bulionem i podgrzać do momentu odparowania płynu. Zmiksować wszystkie składniki pesto, w tym Czosnek biały konserwowy. Nafaszerować nadzieniem muszle. Ułożyć starannie w formie żaroodpornej, zapiekając 15 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe danie koniecznie polać delikatnie pesto i posypać dwoma garściami parmezanu. OLE!!!