Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza
mini marynowana w occie winnym

Malutkie kolby Kukurydzy marynowanej w occie winnym OLE! są niezwykle słodkie i chrupiące. Te smaczne przekąski warzywne pochodzą z Ameryki. Do Europy kukurydza przywędrowała za sprawą Krzysztofa Kolumba i od tego czasu jest obecna na naszych stołach. Wyjątkowy smak Kukurydzy mini OLE! to zasługa marynaty na bazie niezwykle aromatycznego octu winnego, który w połączeniu ze starannie dobraną kompozycją ziół czyni z niej prawdziwy rarytas.

Zastosowanie

Kształt Kukurydzy mini marynowanej w occie winnym OLE! zachęca do jedzenia jej prosto ze słoiczka. Może to być ciekawa i na pewno zdrowsza alternatywa dla popcornu. Kukurydza mini świetnie sprawdzi się w roli chrupiącej przystawki na imprezę. Możemy równie wzbogacić nasze przepisy na sałatki o ten przysmak. Kukurydza mini idealnie będzie komponować się z daniami kuchni orientalnej i meksykańskiej. Nie zapomnijmy o pachnącym occie winnym, który nadaje się do sałatki, sosu lub zupy. Wykorzystaj te gotowe przekąski kreatywnie, a urozmaicą one każde przyjęcie.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Kukurydzy OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Chiński przysmak


Grzyby mun przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Kapustę posiekać, piersi z kurczaka pokroić w paseczki, wszystkie produkty OLE! odcedzić. Na patelnię wok, nalać odrobinę oliwy z oliwek, rozgrzać, wrzucić piersi i podsmażyć, odsunąć na bok, wrzucić kapustę i grzyby mun, podsmażyć, odsunąć na bok, dodać pozostałe składniki, podsmażyć. Wszystko wymieszać i doprawić sosem sojowym oraz przyprawą chińską. Podawać z ryżem. Pychota!

Zapiekanka śródziemnomorska


Ziemniaki obrać, umyć i włożyć do posolonej wrzącej wody a następnie gotować przez 10 minut. Odcedzić, odparować i pokroić w plasterki. Rybę umyć, osuszyć, podzielić na kawałki. Cebulę obrać i dorobno posiekać. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć w nim połowę ziemniaków, posypać posiekaną cebulą, oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem. Na ziemniakach ułożyć połowę filetów rybnych, oprószyć solą i pieprzem. Ponownie ułożyć warstwę ziemniaków, cebulę, filety rybne. Filety anchois rozgnieść dodać do pozostałego oleju, wymieszać i podgrzać w małym rondelku. Potrawę polać sosoem, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 45 minut w temperaturze 175 stopni. Na około 10 minut przed końcem posypać natką pietruszki i wrzucić Oliwki drylowane czarne bez zalewy (dużą garść). Smacznego.