Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza
mini marynowana w occie winnym

Malutkie kolby Kukurydzy marynowanej w occie winnym OLE! są niezwykle słodkie i chrupiące. Te smaczne przekąski warzywne pochodzą z Ameryki. Do Europy kukurydza przywędrowała za sprawą Krzysztofa Kolumba i od tego czasu jest obecna na naszych stołach. Wyjątkowy smak Kukurydzy mini OLE! to zasługa marynaty na bazie niezwykle aromatycznego octu winnego, który w połączeniu ze starannie dobraną kompozycją ziół czyni z niej prawdziwy rarytas.

Zastosowanie

Kształt Kukurydzy mini marynowanej w occie winnym OLE! zachęca do jedzenia jej prosto ze słoiczka. Może to być ciekawa i na pewno zdrowsza alternatywa dla popcornu. Kukurydza mini świetnie sprawdzi się w roli chrupiącej przystawki na imprezę. Możemy równie wzbogacić nasze przepisy na sałatki o ten przysmak. Kukurydza mini idealnie będzie komponować się z daniami kuchni orientalnej i meksykańskiej. Nie zapomnijmy o pachnącym occie winnym, który nadaje się do sałatki, sosu lub zupy. Wykorzystaj te gotowe przekąski kreatywnie, a urozmaicą one każde przyjęcie.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Kukurydzy OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Pikantne babeczki z pieczarkami


Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Szklanką bądź foremką wykroić z chleba okrągłe ciastka. Zanurzyć je w 50g roztopionego masła, włożyć do formy z wgłębieniem lub do osobnych foremek babeczek. Na wierzch położyć drugą, taką samą formę by babeczki za bardzo nie wyrosły. Można je też przykryć pergaminem i napełnić ryżem. Babeczki piec 10 minut, potem zdjąć wierzchnią, zabezpieczającą je formę bądź pergamin z ryżem. Piec jeszcze 10 minut, aż ciasto będzie miało złoto-brązowy kolor. Przygotować nadzienie. Na pozostałym maśle podsmażyć 50g Cebulki marynowanej, 2 ząbki Czosnku chilii w oleju i pokrojony na kawałki stek. Dodać pieczarki i smażyć je chwilę, a potem zmniększyć gaz i dusić na wolnym ogniu aż do wydzielenia się soku. Powoli mieszając dodać sos worcester, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Wyjąć jednocześnie Czosnek chilli. Babeczki napełnić nadzieniem, przykryć ich wierzch śmietaną. Udekorować gałązkami natki i podawać.

Sałatka grecka


Sałatę lodową rwiemy na kawałeczki, pomidora kroimy w ćwiarteczki, dodajemy Kukurydzę, Cebulkę marynowaną złotą i Czosnki OLE!. Zalewamy oliwką z oliwek zmieszaną z zalewą z czosnku. Posypujemy sałatkę serem feta. Wychodzi pyszna.