Oliwki czarne krojone

Oliwki czarne krojone

Oliwki
czarne krojone

Oliwki czarne krojone

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Dzięki Oliwkom czarnym krojonym OLE! przygotowanie dań z nutą śródziemnomorską nigdy nie było tak proste. Oliwki czarne są w smaku jeszcze bardziej wytrwane niż oliwki zielone, dlatego znajdują uznanie u prawdziwych smakoszy śródziemnomorskich przysmaków. Oliwki czarne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku, przygotowany w wygodnej formie cienkich plasterków. To doskonała inspiracja kulinarna.
 

Zastosowanie

Oliwki w Polsce są coraz bardziej popularne, wykorzystywane są nie tylko do dań kuchni śródziemnomorskiej, ale wzbogacają także coraz częściej nasze rodzime potrawy. Z Oliwkami czarnymi krojonymi OLE! wystarczy otworzyć słoiczek i jego zawartość dodać do naszych ulubionych sałatek, past, czy mięs. Oliwki pokrojone są w idealne plasterki, dzięki czemu szybko przygotujemy nasze ulubione dania, a także przekąski na imprezę. Czarne oliwki doskonale komponuję się z rybami. Tagliatelle z tuńczykiem i czarnymi oliwkami to szybki i pyszny przepis na pastę - krojone oliwki nadają się idealnie to tego dania. Słoiczek krojonych oliwek to także porcja w sam raz na sałatkę, nie tylko grecką. Pokrojone oliwki świetnie nadają się również do przygotowania przekąski
na zimno rodem z Prowansji – tapadene. Tapadene to pasta, w skład której wchodzą, oprócz czarnych oliwek, kapary i czosnek. Taka pasta doskonale będzie smakować z chrupiącą bagietką, a jeśli dodamy jeszcze suszone pomidory, to już będzie poezja smaku. Kiedy oprócz kreatywności liczy się czas, sięgnij po Oliwki czarne krojone OLE!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Jajecznica na bogato :)


Cebulę i paprykę kroimy na drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dusimy oba składniki do miękkości. Doprawiamy odrobinę. Następnie dodajemy ugotowane pieczarki i drobno posiekane oliwki. Mieszamy i chwilkę smażymy. Następnie dodajemy 4 jaja. Mieszamy dokładnie, smażymy do momentu zcięcia się jajek. Solimy i pieprzymy do smaku :)

Sylwestrowe jajka faszerwane


Jajka gotujemy na twardo. Wystudzone obieramy, kwoimy na pół i wyjmujemy żółtka. Farsz: do roztartych żółtek dodajemy pokrojone bardzo drobno Oliwki zielone krojone OLE!, Cebulkę marynowaną srebrną OLE!, kilka Pieczarek marynowanych OLE!, oraz starty żółty ser. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, odrobiną ziół prowansalskich i kilkoma kroplami octu balsamicznego. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka. Mieszamy majonez ze śmietaną i kładziemy na każdym jajku. Jeśli chcemy aby jajka jeszcze ładniej wygladały można ubić zimną śmietanę na puch i dodać majonez. Jeszcze tylko kawałek naci pietruszki i gotowe.