Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki
drylowane zielone całe

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Oliwki zielone OLE! mają oryginalny, lecz delikatny smak i są niezbędnym dodatkiem do dań kuchni basenu morza śródziemnego. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku.
 

Zastosowanie

Oliwki pomimo dość intensywnego smaku komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Wystarczy otworzyć słoiczek Oliwek zielonych OLE! a przepisy na sałatki, przekąski i dania
na ciepło same przychodzą do głowy. Oliwki zielone doskonale sprawdzają się jako dodatek do przeróżnych past oraz pizzy, są obowiązkowym składnikiem hiszpańskiego tapas. Idealnie komponują się z serami na przykład w formie koreczków oraz w sałatkach z owocami morza. Nie zapomnijmy dodać zielonej oliwki do ulubionych aperitifów - koniecznie do martini. Nie ma prostszej przekąski na imprezę niż oliwki, wystarczy przełożyć je do miseczki i chrupać ze smakiem.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka z chrupiącym boczkiem i sosem z sera pleśniowego


Sałatę umyć, poszatkować. Pomidorki pokroić na pół, jajka ugotować na twardo i podzielić na ćwiartki. Jajka, pomidorki i odsączone oliwki ułożyć w miseczkach na sałacie. Boczek pokroić, zarumienić na patelni, dodać do sałatki. Sos: ser pleśniowy pokruszyć, pognieść widelcem, wymieszać z jogurtem i majonezem. Sosem polać sałatkę.

Karnawałowe Ciasteczka Z Oliwkami Do Piwa


Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Mąkę siekamy z masłem.Dodajemy ser i 2 żółtka.Zagniatamy ciasto,rozwałkowujemy na posypanej odrobiną mąki stolnicy na grubość ok 0,5 cm.Szklanką wycinamy kółka,a następnie resztę żółtek roztrzepujemy widelcem i smarujemy wierzch ciasteczek.Oliwki osączamy i przekrawamy w poprzek na pół.Kładziemy po porcji pośrodku każdego ciastka,lekko dociskając.Posypujemy sezamem.Pieczemy 15 minut na złotobrązowo w piekarniku rozgrzanym do temperatury ok.200 stopni.Świetni spełniają się jako chrupiąca przekąska przed telewizorem,na babskich spotkaniach,karnawałowych imprezach itp.