Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki
drylowane zielone całe

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Oliwki zielone OLE! mają oryginalny, lecz delikatny smak i są niezbędnym dodatkiem do dań kuchni basenu morza śródziemnego. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku.
 

Zastosowanie

Oliwki pomimo dość intensywnego smaku komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Wystarczy otworzyć słoiczek Oliwek zielonych OLE! a przepisy na sałatki, przekąski i dania
na ciepło same przychodzą do głowy. Oliwki zielone doskonale sprawdzają się jako dodatek do przeróżnych past oraz pizzy, są obowiązkowym składnikiem hiszpańskiego tapas. Idealnie komponują się z serami na przykład w formie koreczków oraz w sałatkach z owocami morza. Nie zapomnijmy dodać zielonej oliwki do ulubionych aperitifów - koniecznie do martini. Nie ma prostszej przekąski na imprezę niż oliwki, wystarczy przełożyć je do miseczki i chrupać ze smakiem.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym


Piersi kurczaka kroimy w kostkę 1x1 cm, posypujemy ulubioną przyprawą do kurczaka i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Następnie posypujemy mąką i smażymy na oleju na rumiano. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle i dodajemy Kulinarny Hit farsz pieczarkowy domowy OLE!. Razem dusimy około 5 minut. Przekładamy do kurczaka i wlewamy bulion. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 25 minut. Śmietanę łączymy z odrobiną mąki i solą. Hartujemy odrobiną sosu i wlewamy do reszty. Doprawiamy do smaku i dodajemy nać pietruszki. Najlepiej smakuje z makaronem lub ryżem i świeżą surówką.

Pizza dla przyjaciół


Ciasto: Mleko lekko podgrzać. Na stolnicę wysypać mąkę, drożdże, cukier, sól, masło i olej- wszystko zagnieść. Podczas zagniatania stopniowo dodawać mleko. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na pół godz. Farsz: Ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną formę do pizzy. Posmarować przecierem pomidorowym. Szynkę pokroić w paseczki, rozłożyć na pizzy. 15 olwek przekroić na pół, 3 papryczki i 1/2 słoiczka pieczarek pokroić w paski, również ułożyć na pizzy. Posypać startym serem, oprószyć ziołami. Piec ok. 20 min w temp. 200st.