Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Pastena
pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Pasta sprawdza się tak samo dobrze w przekąskach jak i jako dodatek do dań na ciepło. Wyrazisty smak sera corregio i słodycz suszonych pomidorów tworzą ciekawą kompozycje smakową, która zadowoli zarówno wielbicieli warzywnych przekąsek jak i smakoszy serów. Ser corregio to twardy półtłusty ser podpuszczkowy, dojrzewający, charakterystyczny dla kuchni włoskiej.

Zastosowanie:

Pastena może być wykorzystywana zarówno przy daniach na ciepło jak i na zimno. Idealna do smarowania pieczywa – z chrupiącą bagietką stworzy niebanalną przekąskę na każdą okazję. Świetnie nadaje się również jako wykończenie kanapek z ulubionymi dodatkami. Doskonale sprawdzi się w postaci nadzienia do tartaletek, bułeczek, ciasta francuskiego, naleśników czy jajek. Dodana do mięs, makaronów czy zup wzbogaci ich smak i doda niepowtarzalnego aromatu.


pojemność: 250ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Salatka Krolewska


SALATKA KROLEWSKA : UGOTUJ RYZ NA SYPKO ,WYSTUDZ,DO MISKI POKROJ CEBULE BIALA CUKROWA ,CZZERWONA,PORY PRZEKROJ NA POL TYLKO BIALE CZESCI W DROBNE PASKI ,DODAJ KUKURYDZE CALA PUSZKE MALA,OGORKI KONSERWOWE 4-5 SZT,PAPRYKE CZERWONA DOWOLNA ILOSC JAK LUBISZ ,PIECZARKI W ZALEWIE ,POKROJ NA POL,DOWOLNA ILOSC WEDLUG SMAKU I UPODOBAN ,SZPARAGI CALY SLOIK PODZIEL NA CZESCI 1,5 CM,OLIWKI NADZIEWANE PASTA PAPRYKOWA ILOSC DOWOLNA ,SUSZONE POMIDORY 1/4 SLOIKA POKROJ NA CZESCI DROBNE .SER ZOLTY TWARDY W KOSTKE MALA ,SZYNKE W KOSTKE DROBNA,NA KONCU POSOL ,POPIEPRZ DODAJ POLAMANA SALATE LODOWA NA DROBNE CZESCI DODAJ 4 LYZKI MAJONEZU + SOS SALATKOWY KOPERKOWO ZIOLOWY UGOTOWANE NA TWARDO JAJKA POKROJ NA CZASTKI WYMIESZAJ WSZYSTKO I WLOZ NA 1 GODZ DO LODOWKI PODAWAJ Z MIESEM GRILOWANYM KURCZAKAMI KIELBASKAMI TOSTAMI HAMBURGERAMI CO LUBISZ JEST PYSZNA POLECAM

Pizzerinki


Z ciasto francuskiego wycięłam kółka, wycinałam szklanką po nutelli. Pozostałe ciasto zgniotłam, rozwałkowałam i wycinałam i tak jeszcze raz, aż nie zostało mi ciasta. Wyszło mi 30 kółeczek. Na każde kółeczko położyłam połowę plasterka salami, połowę plasterka żółtego sera. Posypałam kukurydzą i pokroiłam w plasterki czarne oliwki. Na koniec posypałam oregano. Takie ciasteczka ułożone na papierze do pieczenia i blaszce wsadziłam do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Piekłam ok 12 minut. Polecam !