Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Pastena
pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Pasta sprawdza się tak samo dobrze w przekąskach jak i jako dodatek do dań na ciepło. Wyrazisty smak sera corregio i słodycz suszonych pomidorów tworzą ciekawą kompozycje smakową, która zadowoli zarówno wielbicieli warzywnych przekąsek jak i smakoszy serów. Ser corregio to twardy półtłusty ser podpuszczkowy, dojrzewający, charakterystyczny dla kuchni włoskiej.

Zastosowanie:

Pastena może być wykorzystywana zarówno przy daniach na ciepło jak i na zimno. Idealna do smarowania pieczywa – z chrupiącą bagietką stworzy niebanalną przekąskę na każdą okazję. Świetnie nadaje się również jako wykończenie kanapek z ulubionymi dodatkami. Doskonale sprawdzi się w postaci nadzienia do tartaletek, bułeczek, ciasta francuskiego, naleśników czy jajek. Dodana do mięs, makaronów czy zup wzbogaci ich smak i doda niepowtarzalnego aromatu.


pojemność: 250ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Pizzerinki


Z ciasto francuskiego wycięłam kółka, wycinałam szklanką po nutelli. Pozostałe ciasto zgniotłam, rozwałkowałam i wycinałam i tak jeszcze raz, aż nie zostało mi ciasta. Wyszło mi 30 kółeczek. Na każde kółeczko położyłam połowę plasterka salami, połowę plasterka żółtego sera. Posypałam kukurydzą i pokroiłam w plasterki czarne oliwki. Na koniec posypałam oregano. Takie ciasteczka ułożone na papierze do pieczenia i blaszce wsadziłam do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Piekłam ok 12 minut. Polecam !

Makaron w sosie gorgonzola z rozmarynem i Pasteną z serem corregio


Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Czosnek kroimy na cienkie plasterki lub siekamy.

Palnik ustawiamy na niewielki ogień. Na patelnię wlewamy śmietanę i dodajemy czosnek.

Doadjemy ser pleśniowy i mieszamy, aż zacznie się rozpuszczać. Po chwili dorzucamy posiekane igiełki rozmarynu i Pastenę z serem corregio OLE! Gotujemy na małym ogniu,
aby składniki się połączyły i ser się całkowicie rozpuścił. Doprawiamy solą i chilli.

Przed podaniem posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i dekorujemy gałązką rozmarynu.