Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory
w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju OLE! to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach - połączenie słodyczy pomidorów dojrzewających we włoskim słońcu z aromatem bazylii i oregano. Te wyborne przekąski warzywne wprost rozpieszczają nasze podniebienia. Suszone pomidory w oleju to najbardziej klasyczny smak w rodzinie suszonych pomidorów OLE!, który zachwyci amatorów kuchni śródziemnomorskiej, poszukujących niebanalnych wrażeń kulinarnych. Suszone pomidory są również świetnym afrodyzjakiem i wprowadzają w doskonały nastrój, dlatego nie zapomnijmy o nich przygotowując menu na romantyczną kolację lub przystawki na imprezę.
 
Zastosowanie

Suszone pomidory w oleju OLE! to modne, aromatyczne i pełne kolorów gotowe przekąski. Doskonale smakują prosto ze słoiczka. Świetnie sprawdzą się też jako dodatek do chrupiących grzanek. Mając suszone pomidory w lodówce, nie zabraknie nam pomysłów na przepisy na przekąski. Możemy podać je z ulubionymi serami mozarella, feta, lazur, camembert lub dodać do sałaty. Jeśli chodzą nam po głowie szybkie przekąski
na ciepło to dodajmy suszone pomidory do makaronu i pyszna pasta gotowa. Smak suszonych pomidorów podkreśli lampka wytrawnego, czerwonego wina.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

spaghetti ala OLE


Najpierw podsmażam mięsko mielone na patelni i gdy się zarumieni dodaję przyprawy. Potem wrzucam do garnuszka dolewam wody i duszę to ok 30 minut. W tym czasie gotuję sobie makaron i trę ser. Jak już mięsko się poddusi wrzucam do niego pokrojone pomidorki suszone OLE, koncentrat pomidorowy aby zagęścić podaję jeszcze łyżkę mąki ziemniaczanej rozrobionej z wodą i wszystko gotuję jeszcze ok 10-15 minut. Dodaję przyprawy i doprawiam do smaku. Podaję z makaronem i na końcu posypuję dużą ilością sera żółtego tutaj gouda wychodzi pyszne smaczne danie OLE

Quiche (Kisz) z warzywami


Ciasto kruche: Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać sól, żółtko, wodę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i chłodzić w lodówce przez 1 godz. Farsz:Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki i blanszować przez około 2 minuty w osolonym wrzątku. Osączyć. Suszone pomidory pokroić w paski.Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę pokroić w wiórka. Sos:Wszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera i zmiksować. Sos doprawić solą, pieprzem,majerankiem Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia tarty lub tortownicę o średnicy 24 lub 26 cm.Ciasto po nakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego do 175 st.C piekarnika,podpiekać około 15minut.Pozostawić w formie do wystygnięcia. Na cieście najpierw rozłożyć brokuły a następnie pozostałe warzywa ,zalać sosem. Formę ponownie wstawić do nagrzanego do 175 st.C piekarnika i piec przez około 30-40 minut, aż masa się zetnie.

qwe