Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory
w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju OLE! to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach - połączenie słodyczy pomidorów dojrzewających we włoskim słońcu z aromatem bazylii i oregano. Te wyborne przekąski warzywne wprost rozpieszczają nasze podniebienia. Suszone pomidory w oleju to najbardziej klasyczny smak w rodzinie suszonych pomidorów OLE!, który zachwyci amatorów kuchni śródziemnomorskiej, poszukujących niebanalnych wrażeń kulinarnych. Suszone pomidory są również świetnym afrodyzjakiem i wprowadzają w doskonały nastrój, dlatego nie zapomnijmy o nich przygotowując menu na romantyczną kolację lub przystawki na imprezę.
 
Zastosowanie

Suszone pomidory w oleju OLE! to modne, aromatyczne i pełne kolorów gotowe przekąski. Doskonale smakują prosto ze słoiczka. Świetnie sprawdzą się też jako dodatek do chrupiących grzanek. Mając suszone pomidory w lodówce, nie zabraknie nam pomysłów na przepisy na przekąski. Możemy podać je z ulubionymi serami mozarella, feta, lazur, camembert lub dodać do sałaty. Jeśli chodzą nam po głowie szybkie przekąski
na ciepło to dodajmy suszone pomidory do makaronu i pyszna pasta gotowa. Smak suszonych pomidorów podkreśli lampka wytrawnego, czerwonego wina.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

w smaczne nitki zaplątani


makaron zalać gorącą wodą, odcedzić, szpinak udusić na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać kapary, pomidory, gałkę muszkatołową i śmietanę, wyłożyć na makaron i zanurzyć się w jego smaku :)

Nadziewane Babeczki


Kruche babeczki można kupić gotowe lub upiec(600 g mąki,5 żółtek,szczypta soli i cukru,400 g margaryny,2 łyżeczki proszku do pieczenia-z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na pół godzinki do lodówki,rozwałkować i włożyć do foremek piec na złoty kolor ok 20 minut na 160 C).Przygotować pastę serową:rozgnieść ser, dodać drobno pokrojone jajka i majonez dokładnie wymieszać, doprawić solą i papryką.Babeczki nadziewać pastą z tuńczyka i udekorować oliwkami,natomiast babeczki z pastą serową udekorować paseczkami suszonych pomidorów.(Możemy użyć dowolnych oliwek ja akurat miałam z czosnkiem więc takie dałam).

qwe