Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory
w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju OLE! to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach - połączenie słodyczy pomidorów dojrzewających we włoskim słońcu z aromatem bazylii i oregano. Te wyborne przekąski warzywne wprost rozpieszczają nasze podniebienia. Suszone pomidory w oleju to najbardziej klasyczny smak w rodzinie suszonych pomidorów OLE!, który zachwyci amatorów kuchni śródziemnomorskiej, poszukujących niebanalnych wrażeń kulinarnych. Suszone pomidory są również świetnym afrodyzjakiem i wprowadzają w doskonały nastrój, dlatego nie zapomnijmy o nich przygotowując menu na romantyczną kolację lub przystawki na imprezę.
 
Zastosowanie

Suszone pomidory w oleju OLE! to modne, aromatyczne i pełne kolorów gotowe przekąski. Doskonale smakują prosto ze słoiczka. Świetnie sprawdzą się też jako dodatek do chrupiących grzanek. Mając suszone pomidory w lodówce, nie zabraknie nam pomysłów na przepisy na przekąski. Możemy podać je z ulubionymi serami mozarella, feta, lazur, camembert lub dodać do sałaty. Jeśli chodzą nam po głowie szybkie przekąski
na ciepło to dodajmy suszone pomidory do makaronu i pyszna pasta gotowa. Smak suszonych pomidorów podkreśli lampka wytrawnego, czerwonego wina.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Tosty z kiwi


Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Kromki chleba posmarować cieniutką warstwą masła.Na jedną kromkę kładziemy po plastrze szynki i dwa plasterki kiwi i posypujemy odrobiną startego sera.Dodajemy dodatki na 4 tosty dodajemy kapary ,na kolejne 4 pokrojone w plasterki oliwki,na kolejne 4 paseczki suszonych pomidorów.Zapiekamy w piekarniku ok 10 minut aż ser się rozpuści.

Sushi z oliwkami :)


Ryż płuczemy pod bieżącą wodą ciągle mieszając, tak długo aż woda będzie przejrzysta Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem kolo 15 minut do odparowania całej wody, na początku często mieszając. Ryż po ugotowaniu zostawiamy na 15 minut w garnku pod przykryciem Później przekładamy najlepiej do drewnianej miski, ja miałam szklana wiec przełożyłam do szklanej . Zrobiłam sos czyli ocet ryżowy 7 łyżek połączyłam z 4 łyżkami cukru i łyżeczką soli podgrzewałam na gazie do rozpuszczenia następnie zalałam ryż i wymieszałam zostawiłam do ostygnięcia .Owijamy matę bambusową przezroczystą folią spożywczą- nie pobrudzi się nam. Nori przecinamy na połowę i kładziemy ostygniemy ryż na środek., robimy rowek kładziemy szczypiorek zielony na to oliwki nadziewane i zawijamy Należy złapać brzeg nori wraz z matą bambusową i w ten sposób formujemy na prostokąt miej więcej brzegi nori skrapiamy wodą żeby się z kleiło . Kroimy na 1,5 centymetra kawałeczki ,sos sojowy wlewamy w malutką miseczkę aby można było maczać sobie w trakcie jedzenia .