Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory
w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju OLE! to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach - połączenie słodyczy pomidorów dojrzewających we włoskim słońcu z aromatem bazylii i oregano. Te wyborne przekąski warzywne wprost rozpieszczają nasze podniebienia. Suszone pomidory w oleju to najbardziej klasyczny smak w rodzinie suszonych pomidorów OLE!, który zachwyci amatorów kuchni śródziemnomorskiej, poszukujących niebanalnych wrażeń kulinarnych. Suszone pomidory są również świetnym afrodyzjakiem i wprowadzają w doskonały nastrój, dlatego nie zapomnijmy o nich przygotowując menu na romantyczną kolację lub przystawki na imprezę.
 
Zastosowanie

Suszone pomidory w oleju OLE! to modne, aromatyczne i pełne kolorów gotowe przekąski. Doskonale smakują prosto ze słoiczka. Świetnie sprawdzą się też jako dodatek do chrupiących grzanek. Mając suszone pomidory w lodówce, nie zabraknie nam pomysłów na przepisy na przekąski. Możemy podać je z ulubionymi serami mozarella, feta, lazur, camembert lub dodać do sałaty. Jeśli chodzą nam po głowie szybkie przekąski
na ciepło to dodajmy suszone pomidory do makaronu i pyszna pasta gotowa. Smak suszonych pomidorów podkreśli lampka wytrawnego, czerwonego wina.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Roladki OLE!


Filet z kurczaka rozbić na płasko i natrzeć olejem z OLE uszone pomidory z ziołami oraz ostrymi przyprawami. Odstawić. Pomidory OLE pokroić w kostkę, podobnie sery Rokpol i Mozzarella. Rozłożyć na mięsie, zwinąć w roladę i spiąć wykałaczką. Z mleka, mąki, jaja, sczypty soli i ostrej papryki zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Obtoczyć roladki. Smażyć na mozno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Podawać rozkrojone tak aby ukazać biało-czerwone wnętrze.

piłkarskie kanapki


zrobić kanapki z chleba i wędliny i wyciąć foremką kształt ludzików, z mozarelli wyciąć im koszulki a z suszonych pomidorów spodenki, uśmiechnięte buźki domalować keczupem, ułożyć na listkach sałaty i pałaszować ze smakiem, gdy wpadanie pierwsza bramka :)

qwe