Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory
w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju OLE! to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach - połączenie słodyczy pomidorów dojrzewających we włoskim słońcu z aromatem bazylii i oregano. Te wyborne przekąski warzywne wprost rozpieszczają nasze podniebienia. Suszone pomidory w oleju to najbardziej klasyczny smak w rodzinie suszonych pomidorów OLE!, który zachwyci amatorów kuchni śródziemnomorskiej, poszukujących niebanalnych wrażeń kulinarnych. Suszone pomidory są również świetnym afrodyzjakiem i wprowadzają w doskonały nastrój, dlatego nie zapomnijmy o nich przygotowując menu na romantyczną kolację lub przystawki na imprezę.
 
Zastosowanie

Suszone pomidory w oleju OLE! to modne, aromatyczne i pełne kolorów gotowe przekąski. Doskonale smakują prosto ze słoiczka. Świetnie sprawdzą się też jako dodatek do chrupiących grzanek. Mając suszone pomidory w lodówce, nie zabraknie nam pomysłów na przepisy na przekąski. Możemy podać je z ulubionymi serami mozarella, feta, lazur, camembert lub dodać do sałaty. Jeśli chodzą nam po głowie szybkie przekąski
na ciepło to dodajmy suszone pomidory do makaronu i pyszna pasta gotowa. Smak suszonych pomidorów podkreśli lampka wytrawnego, czerwonego wina.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Quiche (Kisz) z warzywami


Ciasto kruche: Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać sól, żółtko, wodę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i chłodzić w lodówce przez 1 godz. Farsz:Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki i blanszować przez około 2 minuty w osolonym wrzątku. Osączyć. Suszone pomidory pokroić w paski.Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę pokroić w wiórka. Sos:Wszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera i zmiksować. Sos doprawić solą, pieprzem,majerankiem Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia tarty lub tortownicę o średnicy 24 lub 26 cm.Ciasto po nakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego do 175 st.C piekarnika,podpiekać około 15minut.Pozostawić w formie do wystygnięcia. Na cieście najpierw rozłożyć brokuły a następnie pozostałe warzywa ,zalać sosem. Formę ponownie wstawić do nagrzanego do 175 st.C piekarnika i piec przez około 30-40 minut, aż masa się zetnie.

Ole! przekąska


Ciasto francuskie kroimy w prostokąciki około 4cmx8cm. Na każdy prostokącik kładziemy odpowiedni kawałek sera (kawałek musi być mniejszy od kawałka ciasta francuskiego),a na ser mniejszej wielkości kawałek wędliny. Na końcu kładziemy po ulubionym dodatku Ole!, mogą to być pary: oliwka i pieczarka, suszony pomidor i czosnek, oliwka i czosnek itd. Panuje pełna dowolność. Ogranicza nas tylko fantazja. Tak przygotowane kanapeczki skrapiamy jeszcze sosem balsamicznym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni. Zapiekamy kilka minut, aż się nam lekko zarumienią, a ciasto podrośnie. Smacznego.

qwe