Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory
w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju OLE! to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach - połączenie słodyczy pomidorów dojrzewających we włoskim słońcu z aromatem bazylii i oregano. Te wyborne przekąski warzywne wprost rozpieszczają nasze podniebienia. Suszone pomidory w oleju to najbardziej klasyczny smak w rodzinie suszonych pomidorów OLE!, który zachwyci amatorów kuchni śródziemnomorskiej, poszukujących niebanalnych wrażeń kulinarnych. Suszone pomidory są również świetnym afrodyzjakiem i wprowadzają w doskonały nastrój, dlatego nie zapomnijmy o nich przygotowując menu na romantyczną kolację lub przystawki na imprezę.
 
Zastosowanie

Suszone pomidory w oleju OLE! to modne, aromatyczne i pełne kolorów gotowe przekąski. Doskonale smakują prosto ze słoiczka. Świetnie sprawdzą się też jako dodatek do chrupiących grzanek. Mając suszone pomidory w lodówce, nie zabraknie nam pomysłów na przepisy na przekąski. Możemy podać je z ulubionymi serami mozarella, feta, lazur, camembert lub dodać do sałaty. Jeśli chodzą nam po głowie szybkie przekąski
na ciepło to dodajmy suszone pomidory do makaronu i pyszna pasta gotowa. Smak suszonych pomidorów podkreśli lampka wytrawnego, czerwonego wina.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Szaszłyki z mini roladkami


Piersi kurczaka rozbijamy na jeden duży kotlet o grubości ok. 7 mm. Mięso posypujemy przyprawą do drobiu. Por gotujemy w wodzie przez 5 minut. Następnie rozkładamy por na całej piersi kurczaka. Robimy 1 rządek z pokrojonych w paski suszonych pomidorów, obok układamy paski czerwonej papryki i połówkę kabanosa. Na środek kładziemy plasterek żółtego sera. Zwijamy mięso w roladkę i zawijamy nitką. Podsmażamy na patelni z każdej strony przez 1 minutę, mięso w środku ma być surowe, a z zewnątrz przyrumienione. Następnie kroimy roladki w 1,5cm paseczki i nadziewamy na patyczki od szaszłyków. Smażymy na patelni ok. 2 minut z każdej strony.

spaghetti ala OLE


Najpierw podsmażam mięsko mielone na patelni i gdy się zarumieni dodaję przyprawy. Potem wrzucam do garnuszka dolewam wody i duszę to ok 30 minut. W tym czasie gotuję sobie makaron i trę ser. Jak już mięsko się poddusi wrzucam do niego pokrojone pomidorki suszone OLE, koncentrat pomidorowy aby zagęścić podaję jeszcze łyżkę mąki ziemniaczanej rozrobionej z wodą i wszystko gotuję jeszcze ok 10-15 minut. Dodaję przyprawy i doprawiam do smaku. Podaję z makaronem i na końcu posypuję dużą ilością sera żółtego tutaj gouda wychodzi pyszne smaczne danie OLE

qwe