Suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami

Dzięki niezwykłym i aromatycznym przekąskom warzywnym z suszonych pomidorów OLE! możemy wyruszyć w kulinarną podróż pełną egzotycznych przygód. To naprawdę możliwe! Wystarczy odkręcić wieczko słoiczka Suszonych pomidorów z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami. Przekąska ma oryginalny i wyszukany charakter - łączy w sobie smaki: słodkawy - suszonych pomidorów, pikantny - kaparów, gorzkawy - oliwek oraz aromat ziół: bazylii i oregano. Wszystkie te smaki połączone w olejowej zalewie tworzą wyśmienity bukiet.

Zastosowanie

Aromatyczna kompozycja pomidorów, kaparów i czarnych oliwek nie tylko zachwyca bogactwem smaków, ale daje także upust naszej kulinarnej fantazji. Warto nasze tradycyjne przepisy na sałatki wzbogacić o tą pyszną, gotową przekąskę, która zamieni każde, nawet najprostsze danie w wyszukaną potrawę. Po ciężkim dniu pracy należy nam się chwila wytchnienia. Z Suszonymi pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami może to być pomidorowa chwila wytchnienia w postaci prostej do przygotowania przekąski
na zimno. Wystarczy połączyć ulubiony makaron, na przykład świderki, z warzywną przekąską OLE!, dodać pokruszony ser lazur, paluszki surimi i odrobinę białego, wytrawnego wina. Suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami można podawać również jako gotową przekąskę, wystarczy przełożyć warzywny przysmak do miseczki i podawać z grzankami pszennymi, crocclini lub krakersami owsianymi.
 

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Pizza wspaniała na stół podana


Pierwszy etap Robię ciasto na pizze 2 szklanki mąki 35 gram drożdży pół szklanki mleka łyżeczka cukru 1łyżeczka oleju Do miski wsypuję mąkę, robię zagłębienie . Do szklanki wlewam mleko i podgrzewam aby było letnie drożdże kruszę i wsypuje do mleka dodaje łyżeczkę cukru .Mieszam do rozpuszczenia ,wlewam do zagłębienia w mleku i delikatnie mieszam z maka aby się połączyło i czekam 20 minut , aż rozczyn zacznie pracować . Dodaje łyżeczkę czubrycy zielonej i łyżeczkę ziół prowansalskich. Zagniatam ciasto i zostawiam na pół godziny do wyrośnięcia pod ściereczką Drugi etap Pieczarki 6 dużych kroje w plastry kładę na talerz . Do miseczki wlewam oliwe z oliwek 150 mili dodaje 1 kostkę rosół z kury wkruszam i mieszam do rozpłynięcia . Taka marynata polewam pieczarki spokojnie na 15 -20 minut zostawiam aby przeszły . Pomidorka kroje w plaster i 3 jajka ugotowane tez kroje w plasterki Wałkuje ciasto wkładam do naczynia 30 centymetrowego na dnie delikatne smaruje olejem . Ciasto dociskam do brzegów Polewam keczupem posypuje ziołami prowansalskimi kładę pieczarki odciskam lekko z marynaty układam na spodzie na nie kładę jaka i pomidorka oraz oliwki kapary i suszone pomidorki .Wkładam do pieca na 15-20 minut jak widzę , że ciasto jest upieczone kładę ser i chwilkę do rozpuszczenia i wyciągam

czerwono-zielona sałatka


na rukoli ułożyć pokrojone w kostkę pomidory, skropić octem balsamicznym i oliwą, posypać prażonymi orzeszkami pinii

qwe