Suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami

Dzięki niezwykłym i aromatycznym przekąskom warzywnym z suszonych pomidorów OLE! możemy wyruszyć w kulinarną podróż pełną egzotycznych przygód. To naprawdę możliwe! Wystarczy odkręcić wieczko słoiczka Suszonych pomidorów z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami. Przekąska ma oryginalny i wyszukany charakter - łączy w sobie smaki: słodkawy - suszonych pomidorów, pikantny - kaparów, gorzkawy - oliwek oraz aromat ziół: bazylii i oregano. Wszystkie te smaki połączone w olejowej zalewie tworzą wyśmienity bukiet.

Zastosowanie

Aromatyczna kompozycja pomidorów, kaparów i czarnych oliwek nie tylko zachwyca bogactwem smaków, ale daje także upust naszej kulinarnej fantazji. Warto nasze tradycyjne przepisy na sałatki wzbogacić o tą pyszną, gotową przekąskę, która zamieni każde, nawet najprostsze danie w wyszukaną potrawę. Po ciężkim dniu pracy należy nam się chwila wytchnienia. Z Suszonymi pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami może to być pomidorowa chwila wytchnienia w postaci prostej do przygotowania przekąski
na zimno. Wystarczy połączyć ulubiony makaron, na przykład świderki, z warzywną przekąską OLE!, dodać pokruszony ser lazur, paluszki surimi i odrobinę białego, wytrawnego wina. Suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami w oleju z ziołami można podawać również jako gotową przekąskę, wystarczy przełożyć warzywny przysmak do miseczki i podawać z grzankami pszennymi, crocclini lub krakersami owsianymi.
 

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Rukola z nadziewanymi pieczarkami


1- Pekińską kapustę myjemy każdy liść osobno kroimy w wąskie paseczki 2 Rukole każdy listek myjemy i dodajemy do pekińskiej 3- Sos sałatkowy rozrabiamy w 1 łyżce oliwy z oliwek i dodajemy do składników 4-Pomidorek kroimy w kostkę dodajemy 4- Na koniec dodajemy oliwki kapary i suszone pomidorki oraz pieczarki nadziewane pokrojone na polowe . Sałatka naprawdę wygląda oryginalnie :)

Drobiowe roladki z Ole


1 -Piersi kroimy każda na trzy plastry 2- Do miseczki wkruszamy 2 kostki rosół z kury i zalewamy oliwa dokładnie mieszamy aby nam grudki nie zostały 3 -Na talerz większy kładziemy plastry piersi zalewamy je marynatą obtaczamy i zostawiamy na 20 minut w lodówce 1- Wykładamy piersi z marynaty odsączamy lekko i kładziemy na deseczkę 2- na każdy płat piersi kładziemy plaster sera 3- Rukole kładziemy na ser ugniatamy ja lekko aby więcej nam weszło 4- pomidorki po 1 sztuce kładziemy na rukole i po 2 oliwki czarne 1- Zwijamy ściśle i wykałaczką spinamy 2- Roztrzepujemy jajko maczamy w nim roladkę potem w bułkę tartą i na patelnie 3- Smażymy z obu strona na rumiany kolor pod pokrywka aby nam ser sie rozpuścił w środku :) Dodatki z Ole mogą być wszędzie nawet w piersi z kurczaka :)

qwe