Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami


Burgundowa, intrygująca i kusząca oryginalną słodyczą, pachnąca ziołami śródziemnomorskimi, inspirująca do tworzenia niebanalnych potraw - tak prezentuje się najmłodsza w rodzinie suszonych pomidorów OLE! przekąska warzywna - Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami. Przysmak OLE! to połączenie coraz bardziej cenionych i lubianych suszonych pomidorów, charakterystycznych dla kuchni śródziemnomorskiej z żurawiną, obecną od wieków w potrawach Indian z Ameryki Północnej i jednocześnie co raz bardziej popularną w Europie. Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami są w smaku słodkawe, delikatne, a przy tym wyraziste, głębokie i aromatyczne dzięki ziołom: bazylii i oregano. Wyjątkowe połączenie suszonych w śródziemnomorskim słońcu ciemno-czerwonych pomidorów z burgundową żurawiną sprawia, że przysmak zwraca także na siebie uwagę wyglądem i inspiruje nas do poszukiwania w kuchni niebanalnych przepisów na przekąski i dania.

Zastosowanie

Suszone pomidory z żurawiną w oleju to prawdziwa pokusa zamknięta w słoiczku. Ta oryginalna, gotowa przekąska smakuje wyśmienicie prosto ze słoika, ale jest też doskonała jako dodatek do przekąsek
na zimno: do wędlin, mięs, serów oraz do przekąsek
na ciepło: do pizzy, sosów i smażonych mięs. Nasze przepisy na sałatki powinny być wzbogacone o ten przysmak. Suszone pomidory z żurawiną, z serem camembert, podane na kiełkach sojowych sprawdzą się idealnie podczas romantycznej kolacji, ale także w roli przystawki na imprezę. Zaskoczmy naszych bliskich i znajomych oryginalnym smakiem suszonych pomidorów z żurawiną!

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Kurczak z podsmażanym ananasem i pomidorem z żurawiną


Pokrojoną pierś kurczaka w paseczki , podsmażamy na oleju z pomidorów dodając szczyptę przypraw.
Dodajemy pokrojone na ½ wielkości pomidory, żurawinę oraz pokrojonego w kawałki ok 1x1 ananasa. podsmażamy krótko całość. Podajemy z frytkami.

Większość dzieci uwielbia frytki, w zestawie z delikatnym mięsem drobiowym z różnymi dodatkami.
Możesz sprawić, że twoja pociecha z większa odwagą będzie sięgać po niebanalne potrawy.
Błyskawiczne przygotowanie w trakcie, kiedy frytki są już w piekarniku,Ty przygotowujesz resztę czas operacyjny to max 20 minut.

 

Szynka po włosku nadziewana misz masz OLE w sosie grzybowo-kaparowym!


Szynkę lekko rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy włoską przyprawą do mięs, nadziewamy czosnkiem włoskim w oleju i suszonymi pomidorami, trzymamy godzinę w lodówce a następnie obsmażamy z każdej strony i dusimy w głębokim garnku przez 60 minut - co jakiś czas obracając. Mięso doskonale smakuje na gorąco i na zimno - pokrojone w plastry, z dodatkiem FILAGGIO o dowolnym smaku:) Na gorąco wybornie smakuje w sosie grzybowo-kaparowym, z dodatkiem suszonego pomidora. Przygotowanie sosu: Oliwę rozgrzać na patelni, króciutko podsmażyć czosnek, dodać cebulę, wcześniej namoczone, podgotowane i posiekane grzybki. Dodać suszonego pomidora, kapary oraz wino. Całość doprawić przyprawami, dusić, aż wyparuje wino i powstanie zawiesisty sos. Zmiksować i polewać szynkę. Smacznego:)