Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami


Burgundowa, intrygująca i kusząca oryginalną słodyczą, pachnąca ziołami śródziemnomorskimi, inspirująca do tworzenia niebanalnych potraw - tak prezentuje się najmłodsza w rodzinie suszonych pomidorów OLE! przekąska warzywna - Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami. Przysmak OLE! to połączenie coraz bardziej cenionych i lubianych suszonych pomidorów, charakterystycznych dla kuchni śródziemnomorskiej z żurawiną, obecną od wieków w potrawach Indian z Ameryki Północnej i jednocześnie co raz bardziej popularną w Europie. Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami są w smaku słodkawe, delikatne, a przy tym wyraziste, głębokie i aromatyczne dzięki ziołom: bazylii i oregano. Wyjątkowe połączenie suszonych w śródziemnomorskim słońcu ciemno-czerwonych pomidorów z burgundową żurawiną sprawia, że przysmak zwraca także na siebie uwagę wyglądem i inspiruje nas do poszukiwania w kuchni niebanalnych przepisów na przekąski i dania.

Zastosowanie

Suszone pomidory z żurawiną w oleju to prawdziwa pokusa zamknięta w słoiczku. Ta oryginalna, gotowa przekąska smakuje wyśmienicie prosto ze słoika, ale jest też doskonała jako dodatek do przekąsek
na zimno: do wędlin, mięs, serów oraz do przekąsek
na ciepło: do pizzy, sosów i smażonych mięs. Nasze przepisy na sałatki powinny być wzbogacone o ten przysmak. Suszone pomidory z żurawiną, z serem camembert, podane na kiełkach sojowych sprawdzą się idealnie podczas romantycznej kolacji, ale także w roli przystawki na imprezę. Zaskoczmy naszych bliskich i znajomych oryginalnym smakiem suszonych pomidorów z żurawiną!

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Risotto z mięsem i warzywami - smacznie i do syta


1. Ryż gotować pod przykryciem w litrze osolonej wody przez 16 minut. Odcedzić na sitku i pozostawić do ocieknięcia. 2 Szynkę wieprzową pokroić w kostkę,zmieszać z mąką i grubo mielonym kolorowym pieprzem. Obraną cebulę obrać posiekać.Boczek pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę 3. Boczek usmażyć na średnim ogniu na chrupko. Szynkę wieprzową smażyć na oleju aż będzie miękka. 4. Do usmażonego boczku dodać cebulę, masło i 2 minuty podsmażyć. Dodać słodką paprykę i bulion, zagotować. Dodać pokrojoną paprykę,gotować 7 minut. 5. Dodać ryż ,szynkę wieprzową,suszone pomidory,natkę pietruszki,wszystko wymieszać i chwilę pozostawić w garnku.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Babeczki z sałatką OLE!


Mąkę przesiać, dodać 15 dag masła, jajko, śmietanę i odrobinę soli. Wszystko dokładnie posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i wykleić foremki babeczek. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut. Upieczone babeczki wyciągnąć z foremek i wystudzić. Na patelni rozgrzać pozostałe masło, dodać drobno posiekany czosnek i szpinak. Smażyć przez 2-3 minuty, przyprawić do smaku solą, ostudzić. Do miseczki włożyć pokrojone w kostkę jajka, suszone pomidory z żurawiną OLE, odsączoną z zalewy kukurydzę i połowę pokrojonych w plasterki oliwek OLE. Skropić olejem z ziołami którą były zalane suszone pomidory, wymieszać. Do zimnych babeczek nałożyć porcje szpinaku i łyżkę sałaty. Ozdobić pozostałymi oliwkami i majonezem.