Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami


Burgundowa, intrygująca i kusząca oryginalną słodyczą, pachnąca ziołami śródziemnomorskimi, inspirująca do tworzenia niebanalnych potraw - tak prezentuje się najmłodsza w rodzinie suszonych pomidorów OLE! przekąska warzywna - Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami. Przysmak OLE! to połączenie coraz bardziej cenionych i lubianych suszonych pomidorów, charakterystycznych dla kuchni śródziemnomorskiej z żurawiną, obecną od wieków w potrawach Indian z Ameryki Północnej i jednocześnie co raz bardziej popularną w Europie. Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami są w smaku słodkawe, delikatne, a przy tym wyraziste, głębokie i aromatyczne dzięki ziołom: bazylii i oregano. Wyjątkowe połączenie suszonych w śródziemnomorskim słońcu ciemno-czerwonych pomidorów z burgundową żurawiną sprawia, że przysmak zwraca także na siebie uwagę wyglądem i inspiruje nas do poszukiwania w kuchni niebanalnych przepisów na przekąski i dania.

Zastosowanie

Suszone pomidory z żurawiną w oleju to prawdziwa pokusa zamknięta w słoiczku. Ta oryginalna, gotowa przekąska smakuje wyśmienicie prosto ze słoika, ale jest też doskonała jako dodatek do przekąsek
na zimno: do wędlin, mięs, serów oraz do przekąsek
na ciepło: do pizzy, sosów i smażonych mięs. Nasze przepisy na sałatki powinny być wzbogacone o ten przysmak. Suszone pomidory z żurawiną, z serem camembert, podane na kiełkach sojowych sprawdzą się idealnie podczas romantycznej kolacji, ale także w roli przystawki na imprezę. Zaskoczmy naszych bliskich i znajomych oryginalnym smakiem suszonych pomidorów z żurawiną!

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Kurczak z podsmażanym ananasem i pomidorem z żurawiną


Pokrojoną pierś kurczaka w paseczki , podsmażamy na oleju z pomidorów dodając szczyptę przypraw.
Dodajemy pokrojone na ½ wielkości pomidory, żurawinę oraz pokrojonego w kawałki ok 1x1 ananasa. podsmażamy krótko całość. Podajemy z frytkami.

Większość dzieci uwielbia frytki, w zestawie z delikatnym mięsem drobiowym z różnymi dodatkami.
Możesz sprawić, że twoja pociecha z większa odwagą będzie sięgać po niebanalne potrawy.
Błyskawiczne przygotowanie w trakcie, kiedy frytki są już w piekarniku,Ty przygotowujesz resztę czas operacyjny to max 20 minut.

 

Babeczki z sałatką OLE!


Mąkę przesiać, dodać 15 dag masła, jajko, śmietanę i odrobinę soli. Wszystko dokładnie posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i wykleić foremki babeczek. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut. Upieczone babeczki wyciągnąć z foremek i wystudzić. Na patelni rozgrzać pozostałe masło, dodać drobno posiekany czosnek i szpinak. Smażyć przez 2-3 minuty, przyprawić do smaku solą, ostudzić. Do miseczki włożyć pokrojone w kostkę jajka, suszone pomidory z żurawiną OLE, odsączoną z zalewy kukurydzę i połowę pokrojonych w plasterki oliwek OLE. Skropić olejem z ziołami którą były zalane suszone pomidory, wymieszać. Do zimnych babeczek nałożyć porcje szpinaku i łyżkę sałaty. Ozdobić pozostałymi oliwkami i majonezem.